Met de scherpte die we van Jalta gewend zijn legde het blog vandaag de vinger op de zere plek van de Nederlandse hypocrisie. “NEDERLAND MEET ENGELSE VOETBALHOOLIGANS MET EEN DUBBELE MAAT,” kopte Jalta, als een hedendaags J’Accuse.

In het artikel werd aan de kaak gesteld dat, hoewel er een enorme ophef was over de vluchtelingenstroom in 2015, er nu rondom de lallende hooligans op de Wallen slechts tumbleweed-stilte heerste onder politici en in de media. “Buitenlanders die ons land terroriseren, daar moeten we niks van hebben. Maar Nederland liet het afweten, dit keer. De dubbele maat is pijnlijk voelbaar.

We nemen de handschoen van Jalta graag op. Dubbele maten, daar houden ook wij op Plebs helemaal niet van. EQUALITY!

Wij pleiten daarom voor:

  1. Juryrechtspraak voor opgepakte hooligans, waarbij de jury bestaat uit Angelsaksische mensen die thuis zijn in de Britse wetgeving, moet niet bij voorbaat worden afgewezen. Wie zijn wij om zo maar op te leggen dat de Nederlandse wet geldt voor allen die zich in Nederland bevinden?
  2. De UvA krijgt, om de integratie te bevorderen, quota voor het aantal Britse hoogleraren en studenten. Het kan niet zo zijn dat Angelsakische stemmen gemarginaliseerd worden in het onderwijs. Elk universiteitsgebouw dient tevens een pub te openen, zodat Engelse studenten niet steeds naar buiten hoeven.
  3. We steunen van harte de oprichting van de politieke partij THINK. Deze partij, die zich vanzelfsprekend richt op de gelijke rechten van iedereen in Nederland, richt zich tegen double standards en zal op de Engelse tv in het Engels alle kiezers oproepen om van Engels-Nederlandse Kamerleden te eisen dat ze allemaal de Brexit steunen, of anders!
  4. De oprichting, met onmiddellijke ingang, van een Meldpunt Anglofobie.
  5. Cartoons over de Anglicaanse Kerk, we willen niet zeggen dat ze verboden moeten worden máár … waarom zouden we het willen, nietwaar, als we weten dat dit door de Engelsen nu eenmaal als kwetsend kan worden ervaren. We moeten onze vrijheden niet aan hen willen opleggen. Verder is satire bedoelt om omhoog te trappen en niet opzij, naar waar Engeland ligt.
  6. Een onderzoek naar het wangedrag van Michiel de Ruyter tijdens de Tocht naar Chatham, en in afwachting daarvan, sowieso meteen al verwijdering van zijn straatnaambordjes, standbeelden etc.
  7. en last but not least, het toestaan van het dragen van een Bobby-helm bij het Nederlandse politie-uniform. Britse hooligans zullen zich veel meer herkennen in een politiemacht die ook hun diversiteit weerspiegelt.

Wij danken Jalta, dat ons op de positie van de gemarginaliseerde Britten attent maakte. Soms is het goed om seats te nemen, te luisteren en te leren.

Photo by Chris Lawton via Unsplash

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.