Twee dagen geleden vond in de balie een debat plaats¬†georganiseerd door De Stichting Werkelijkheid in Perspectief. De aanleiding was het boek ‘Waarom haten ze ons eigenlijk’, uitgegeven in 2016.

Aan het debat deden onder meer de Belgische essayist Wim van Rooy, Nederlandse letterkundige Halim El Madkouri en Paul Cliteur mee en verschillende (andere) schrijvers van het boek. Het debat stond onder leiding van Geerten Waling en Meindert Fennema.

Het debat deed nogal wat stof opwaaien omdat er vermeende discriminatoire en / of racistische uitspraken zouden zijn gedaan.

GroenLinks kandidaat kamerlid voor GroenLinks Huub Bellemakers had er in ieder geval een duidelijke mening over:

Onze SnuffelVos wilde graat weten waar hij deze beschuldiging op baseerde:

Een duidelijk antwoord blijft achterwege.

Ondertussen is het debat in de Amsterdamse gemeenteraad besproken waaruit blijkt dat de gemeente er weinig tegen kan doen. GroenLinks lijsttrekker voor Amsterdam Rutger Groot Wassink laat het er niet bij zitten:

Hieronder kun je het debat terugkijken:

“Waarom haten ze ons eigenlijk?” – Programma van Stichting Werkelijkheid in Perspectief from De Balie on Vimeo.

Update: Peter Kwint (SP) opperde in de Amsterdamse gemeenteraad om bij debatten iemand van het Openbaar Ministerie en politie in de zaal te zetten, zoals bij omstreden Imams gebeurd die in Amsterdam komen spreken zodat direct kan worden opgetreden.

Update 2: De uitspraken in het Parool artikel zijn aangepast nadat Peter Kwint hierop op Twitter is aangesproken. Dit is de originele tekst:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.