Het recht van Geert Wilders om een cartoonwedstrijd over Mohammed te houden gaat in een vrije, seculiere samenleving hand in hand met het recht van imams om over Mohammed te prediken.

Het recht van de paus om te uiten dat ouders hun homoseksuele zoons of dochters naar een psychiater moeten brengen, gaat hand in hand met mijn recht de paus te zeggen waar hij deze uiting mag steken.

Het recht van de dominee om te preken dat de plaats van de vrouw in huis is bij haar gezin, gaat hand in hand met het recht van de moeder om van haar salaris in haar eentje de hypotheek te regelen.

Het recht van de atheïste om zich te bekeren tot de islam en de hoofddoek te dragen, gaat hand in hand met het recht van de moslima om het geloof te verlaten en de hoofddoek af te leggen.

Het recht van de gereformeerde vader om streng in de leer te zijn gaat hand in hand met dat van zijn zoon om een man te trouwen.

Het recht van de stoere jongen om een bloeiend liefdesleven te hebben met zelfgekozen partners gaat hand in hand met het recht van zijn zus om – oh wacht gewoon precies datzelfde te doen.

Recht en vrijheid, mensen.
Het kan alleen hand in hand.

Trek dat uit elkaar en wat houd je over –
Brokstukken. Onvrijheid. Repressie.

Houd ons vrije land heel.
Hand.
In hand.

 

 

Foto via Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.